QUI SOM I QUÈ FEM

L’Observatori del GeoRisc

L’Observatori del GeoRisc (Observatori GR) es va crear el 2017 inspirat en l’antiga Comissió de Riscos Geològics del Col·legi de Geòlegs de Catalunya. L’Observatori GR va néixer com una eina de reflexió per analitzar de forma monogràfica i transversal els fenòmens geològics que poden generar un risc per a la societat: els georiscos. Especialment aquells que puguin afectar el territori de Catalunya.

L’Observatori GR, ha de servir com a centre d’anàlisi i reflexió sobre l’impacte i la gestió dels georiscos a Catalunya.

L’observatori GR pretén recollir totes les informacions, les dades objectives, les reflexions multisectorials, els impactes i l’abast territorial dels riscos geològics, de cara a poder establir les propostes de gestió i mitigació del risc més efectives.

L’Observatori GR té la voluntat de servei per al país, com una entitat oberta al diàleg amb els diferents sectors professionals, acadèmics i organismes públics que treballen en l’àmbit de l’estudi i la gestió dels georiscos.

L’Observatori del Georisc vol fer sentir la seva opinió a través de comunicats de premsa, intervencions als mitjans i xerrades informatives.

Les activitats de l’Observatori GR s’aniran publicant periòdicament en forma de memòries.

 

MEMBRES CONSELL RECTOR

  • RAMON PÉREZ, President del COLGEOCAT.
  • VINYET SOLÀ, Vicepresidenta del COLGEOCAT.
  • JOAN MANUEL VILAPLANA, Director de l’Observatori del GeoRisc.
  • JOAN ESCUER, Geòleg i EurGeol.
  • ELENA ESPLANDIU, Vocal del COLGEOCAT
  • ALVARO ARASA, Geòleg consultor.

 

Actes del Consell Rector de l’Observatori del Georisc

Acta 13-10-2021

Acta 09-03-2022

Acta 01-02-2022

Acta 20-04-2022, Documents adjunts: Article sobre la R1, Maresme Nou Front Marítim.

Acta 15-06-2022, Document adjunt: Treball de base PPOL.

Acta 13-07-2022

Acta 24-10-2022

Acta 27-06-2023